PinksterSale
Verder shoppen AFREKENEN shoppingbag

Sustainable Brands

Mooie accessoires zijn fijn om te hebben, maar je krijgt er pas echt een goed gevoel bij wanneer jouw nieuwe tas, portemonnee of andere accessoire duurzaam is. Dat wil zeggen dat het wordt geproduceerd onder gunstige omstandigheden voor mens en milieu! Bekijk snel onze sustainable merken:

MYOMY
O My Bag
Matt & Nat
Parkland
Bufandy
Fjällräven
A Beautiful Story
TOMS
- INYATI
- Mister Miara

Binnen de collectie van The Little Green Bag vind je veel duurzame tassen, portemonnees en andere accessoires. MYOMY, O My Bag, Parkland en Bufandy zijn slechts enkele voorbeelden van merken die veel waarde hechten aan sustainability. Zij trekken deze way of life volledig door in het productieproces van hun fashionable items. Een beter begint bij jezelf. Voor welk merk kies jij?
 

MYOMY – Do good!

MYOMY is expert op het gebied van duurzaam, ecologisch looien en eerlijk fairtrade leer. Dit betekent dat het leer afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad en dat het leer zo min mogelijk in contact komt met schadelijke chemicaliën. Alles wordt zoveel mogelijk geproduceerd door lokale Indiase werkliederen, met een faitrade werkplaats. Hierdoor ontstaat een prettige en gezonde werkomgeving voor de medewerkers. Hierbij worden zij ook voorzien in goede gezondheidszorg en educatie voor de hele familie.

Maar dat is nog niet alles. Alleen in India zijn er al 230 miljoen kinderen onder de vijf jaar die geen geboortebewijs hebben. Hierdoor hebben zij geen toegang tot zorg en onderwijs, en daardoor automatisch nog maar een kleine kans in de maatschappij. Met de My Paper Bag Baby, de bekende luiertas van MYOMY, steunt het merk Plan Nederland. Zij doneren namelijk per verkochte luiertas een x-bedrag aan hen, waarmee Plan Nederland ervoor zorgt dat kinderen in ontwikkelingslanden een geboortebewijs krijgen. Zo krijgen zij een kans op een betere toekomst.
 

Fjällräven

Fjällräven maakt sterke kwaliteitsproducten, die het outdoor leven een stuk aangenamer maken! Om dit te mogelijk te maken, is het belangrijk om de juiste onderdelen in de producten te verwerken. En hoewel het soms lastig lijkt om dit op een duurzame manier te kunnen realiseren, slaagt Fjällräven hier wel in.

Donsbelofte
In sommige artikelen van Fjällräven wordt gebruik gemaakt van dons, afkomstig van vogels. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het is nog eens lekker warm en zacht. En diervriendelijk. Fjällräven doet namelijk de donsbelofte: ze maken uitsluitend gebruik van volledig traceerbaar en hoogwaardig dons. Zonder compromissen. Er worden geen dieren voor mishandeld, wat betekent dat zij niet levend worden geplukt. Het dons dat wordt gebruikt is een bijproduct uit de voedingsindustrie, waardoor restafval verminderd wordt. Four Paws is tegen dierenleed en heeft de transparante donsbelofte van Fjällräven uitgeroepen tot de beste in de branche.

Mulesing-vrij wol
Na de donsbelofte uit 2014, wilde Fjällräven een soortgelijke ontwikkeling voor de wolproductieketen. Hoewel het vaak lastig is om de herkomst van wol te herleiden, wordt dit nu traceerbaard door samenwerkingen met boerderijen in Nieuw-Zeeland. Daarnaast is alle wol mulesing-vrij. Mulesing is een pijnlijke manier van vliegenpreventie en dat past niet bij de standaarden van Fjällräven, als het gaat om dierenwelzijn.

Gelooid leer
Leer staat bekend om de eigenschappen dat het stevig materiaal is, dat lang mee gaat en dus al van zichzelf een duurzaam product is. Bovendien wordt het mettertijd alleen maar mooier, waardoor het een geliefd materiaal is bij veel mensen. Om het leer nog duurzamer te maken, wordt het gelooid. Hier wordt echter veel gebruik gemaakt van water, chemicaliën en energie. Bij Fjällräven zijn ze altijd op zoek naar nieuwe manieren om dit verbruik te verminderen.
De meeste leerlooierijen van Fjällräven zijn inmiddel gecertificeerd volgens de Gouden Standaard van de Leather Working Group.

Re-Kånken
De Re-Kånken rugzakken van Fjällräven behoren ook tot de duurzame tassen. Ze worden namelijk gemaakt van gerecycled polyester, van oude plastic flessen. Ook het verfproces gebeurt op een duurzame manier. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de SpinDye technologie. Het verbruik van water, energie en chemicaliën wordt hier aanzienlijk verminderd. Red de poolvos Save the Artic Fox is een speciaal programma van Fjällräven om de poolvos te redden. Dat betekent dat van elke verkochte rugzak direct 10 euro naar het SEFALO+ project gaat, om ervoor te zorgen dat er een veilige omgeving ontstaat voor dit bedreigde dier.
 

Parkland

De rugzakken van Parkland zijn voor 100% gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze overstap is een belangrijke zet voor het merk, omdat het op deze manier een nieuwe stap zet om een duurzaam bedrijf te worden. Wanneer je je bedenkt dat er per minuut miljoenen flessen worden verkocht, slechts één op de vijf flessen wordt gerecycled en het tot wel 1.000 jaar kan duren voordat één fles op een natuurlijke wijze wordt afgebroken, kunnen wij dit initiatief alleen maar toejuichen. Nog een leuk feitje: een Parkland rugzak wordt al gemaakt van 12 gerecyclede PET-flessen! De rugzakken worden gemaakt in Azië, waar ze als global marktleider zijn gespecialiseerd in het produceren van gerecycled materiaal.
 

O My Bag

O My Bag maakt de wereld graag een beetje mooier, door duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid centraal te zetten. Het merk is opgericht door Paulien Wesselink. Zij vroeg zichzelf af wat nu eigenlijk de perfecte tas is. Moet deze vooral praktisch zijn en je spullen bij elkaar houden? Of gaat het erom dat het de perfecte match is bij jouw garderobe? Of is het een combinatie van looks en functionaliteit? Daarbij wilde ze iets teruggeven aan de wereld. Daarom vertrok ze naar India, waar leer één van de grootste exportproducten is. Eerlijk en duurzaam zakendoen stond voorop, waarbij een verantwoorde benadering belangrijk is. Dat betekent dat het personeel werkt op veilige werkplekken, dat er gelijke kansen zijn voor mannen en vrouwen en dat er een positieve sfeer is. De salarissen zijn eerlijk en daarnaast zijn er mogelijkheden voor trainingen en scholing. Op deze manier draagt O My Bag bij aan het vergroten van kansen voor vrouwen en het bestrijden van armoede.
 

Bufandy

De sjaals van Bufandy zijn niet alleen heerlijk warm, zacht en prachtig om te zien, maar ze zijn ook nog eens op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd. Dit wordt namelijk gedaan door de lokale bevolking in Ecuador, in een woonkamerfabriek. Dit zorgt voor betere werkomstandigheden voor het personeel. En dat is natuurlijk wel zo welkom, wanneer de weegmachines op volle toeren draaien. Zo wordt de alpacawol geweven tot de mooiste sjaals.
 

A Beautiful Story

A Beautiful Story vindt haar roots in een kleine fairtrade zilverfabriek in Kathmandu, in Nepal. Twintig zilversmeden werkten daar in de fabriek om sieraden te maken en wilden deze creaties graag delen met de rest van de wereld. Zo ook Dambar. Dambar kende de Nederlandse Cathelijne Lania uit de tijd dat zij vrijwilligerswerk deed in Nepal. Zij werkte inmiddels weer in Nederland. Al enige tijd liep zij met het idee dat ze meer voor de wereld wilde doen. Toen het bericht van Dambar haar bereikte, hoefde ze ook niet lang na te denken en stapte ze in het vliegtuig. Niet veel later ontstond zo het merk A Beautiful Story. Samen creëerden Cathelijne en Dambar verschillende sieradencollecties met verschillende materialen. De sieraden worden met ambachtelijke rijg- en haaktechnieken gemaakt door de mannen uit de zilversmeedfabriek en een groep vrouwen die zichzelf Beads for Life noemen. Zo is ieder sieraad een uniek exemplaar met een eigen verhaal.
 

Matt & Nat

Matt & Nat straalt positiviteit uit dankzij het levensmotto ''Live Beautifully''. Dit motto staat voor waardering voor de menselijkheid, creativiteit en uiteraard de positiviteit. Het merk laat zich inspireren door de texturen en gebeurtenissen van de natuur. Er is geen moment getwijfeld aan het feit dat de eigenaren van Matt & Nat zich willen inzetten om de natuur dan ook zo mooi en lang mogelijk te behouden, zodat iedereen hiervan kan genieten. Elk seizoen wordt er gezocht naar een manier om zo duurzaam en milieuvriendelijke te blijven. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van dierlijke materialen als bont, leer, zijde en wol. In de loop der jaren heeft Matt & Nat veel geëxperimenteerd met gerecycleerde materialen zoals nylon, karton, rubber en kurk. Sinds 2007 gebruikt het merk 100% gerecyclede plastic flessen in de producten. Zo worden er voor elke tas 21 gerecyclede plastic flessen gebruikt, waardoor jaarlijks ongeveer 3 miljoen flessen worden gerecycled. Dit allemaal om een steuntje bij te dragen aan een betere wereld!
 

Handed By

Handed By garandeert dat elk product op eerlijke wijze wordt geproduceerd. Dit betekent dus geen kinderarbeid en geen massaproductie. De collecties van het merk worden in huis ontwikkeld. Handed By luistert hierbij naar de wensen van de klant en houdt zich bezig met de trends op het gebied van leven, wonen en milieu. Hierdoor kunnen ontwerpers aan de slag met verschillende ideeën, maar alleen de beste ideeën worden doorgevoerd. Dat resulteert in deze leuke tassen. Elke vier tot zes weken worden de handwerkers van Handed By bezocht om ontwikkelingen te bespreken en om controles uit te voeren. Maar vooral ook om de arbeidsomstandigheden te inspecteren. Hierdoor kan Handed By garanderen dat de tassen niet door kinderhanden worden gemaakt.
 

TOMS

Het succes van TOMS is het grote hart van dit populaire merk. Het begon in 2006, toen Blake Mycoskie op reis was door Argentinië. Hier zag hij met eigen ogen hoe kinderen er hinder van ondervonden om op te groeien zonder schoenen. Dit trok hij zich aan en richtte vervolgen TOMS op, om de kinderen te kunnen helpen aan schoenen. Voor elk paar TOMS dat je koopt, is er een kind in nood dat ook een paar schoenen krijgt: one for one. Een betere reden om schoenen te shoppen is er niet! Het geeft je een goed gevoel, waardoor je er extra lekker op loopt!
 

Koop jouw duurzame tassen en accessoires online

Hecht jij ook veel waarde aan duurzaamheid? Draag jij mens, dier en milieu een warm hart toe en houd je ook van een mooi, fashionable design? Dan ben je hier aan het goede adres. Kies uit één van onze duurzame merken en bestel jouw accessoire gemakkelijk, veilig en snel online in onze webshop. Wij gaan direct aan de slag met jouw order en zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk bij jou afgeleverd wordt.