How to spend a day in… Delft!

De zomer is volop aan de gang en dan is Nederland toch ook best leuk. Daarom de leukste steden voor het vakantiegevoel in eigen land. Vandaag nemen we je mee naar Delft. In deze prachtige stad is verrassend veel te beleven. Zo staat Delft bekend om Delfts Blauw, Johannes Vermeer, middeleeuwse bouwwerken, knusse eettentjes, diverse marktpleinen en natuurlijk mooie winkels. Wij hebben de leukste hotspots voor je verzameld!

Shoppen

Shoppen in Delft betekent winkelen in één van de leukste winkelsteden van Nederland. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe tas, broek, schoenen of een hele outfit? In de binnenstad van Delft vind je verschillende ketens en boetieks. Hierbij onze favoriete shopadressen.

Shoppen
The Little Green Bag – Kek – Bij Marlies

The Little Green Bag

Natuurlijk kom je naar Delft om een bezoekje te brengen aan onze flagship store. The Little Green Bag is het shopadres voor al je trendy tassen, sieraden en accessoires van vele topmerken. Daarnaast is The Little Green Bag altijd op de hoogte van de laatste modetrends om zo voor jou de perfecte collectie tassen, portemonnees, sieraden en accessoires samen te stellen. Laat je inspireren in onze winkel en vind de perfecte combinatie van accessoires bij jouw outfit.

Waar: Oude Langendijk 9
http://www.thelittlegreenbag.nl

Kek
KEK staat voor kunst en koffie. Naast een lekker kopje koffie kun je ook heel leuk winkelen bij Kek. Je kan hier terecht voor een groot aanbod van kunstzinnige lifestyle spullen. Zo staat er voorin het pand een fijne collectie producten van talentvolle ontwerpers en designers. Deze producten worden door Kek zelf geselecteerd.

Waar: Voldersgracht 27
http://kekdelft.nl/

Bij Marlies
Bij Marlies is een echte lifestyle winkel met zowel hippe dameskleding als interieurartikelen. Je vindt hier een goede mix tussen (vintage) interieur, fashion en gave accessoires. Alles in de winkel is te koop dus ook alle meubels en accessoires en kun je zĂł meenemen naar huis.

Waar: Beestenmarkt 13
http://www.bijmarlies.nl/

EtenEnDrinken Haka – Hills & Mills – De Lelie

Eten en drinken
Na al het shoppen is het tijd om een goede bodem te leggen. Delft heeft een diversiteit aan eetgelegenheden voor lunch of diner. Voor ieder wat wils!

Hills & Mills
Op loopafstand van The Little Green Bag winkel, middenin het centrum van Delft, vind je Hills & Mills Pure Food Café. Hier kun je terecht voor puur eten dat biologisch, duurzaam en verantwoord is. Maar natuurlijk ook heel erg lekker en gezond!

Waar: Oude Langendijk 6
http://www.hillsmills.nl/

Haka
Om de keuze nog lastiger te maken is er ook nog Haka. Haka is de eerste glutenvrije saladebar in heel Nederland. In deze saladebar worden de allerverste salades gemaakt, precies zoals jij het lekker vindt. Ook verkrijgbaar: raw treats, tortilla’s & slow juices!

Waar: Wijnhaven 13
http://thehaka.nl/

De Lelie
In de ambachtelijke chocolaterie De Lelie worden exclusieve handgemaakte bonbons en andere chocoladespecialiteiten gemaakt. Het is een gezellige en sfeervolle winkel waar je zeker de ijsjes geproefd moet hebben! Zeker op een warme zomerse dag kan je die extra verkoeling wel gebruiken!

Waar: Voorstraat 10
http://www.chocolaterie.nl

DeMarkt
De Markt

Highlights
Nadat je uitgebreid gewinkeld en gegeten hebt zijn er ook nog diverse culturele highlights te zien in de stad. Hieronder onze drie culturele must do’s.

Nieuwe Kerk
Begin je dag sportief en beklim de Nieuwe Kerk. In deze kerk bevindt zich ook de koninklijke grafkelder. De toren is 108,75 meter hoog en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en de omgeving. Extra leuk: bij helder weer kun je oneindig ver kijken.

Markt
Kom je op zaterdag naar Delft dan moet je de Brabantse Turfmarkt zeker bezoeken. Op deze zaterdagmarkt heb je verse groenten, bloemen, brood en kaas én kan je visjes happen. Vanaf april tot oktober kan je op de brocante markt in de oude binnenstad ook lekker snuffelen.

Prinsenhof

Het Prinsenhof

Het Prinsenhof
Wil je meer weten over Willem van Oranje? Bezoek dan Museum Het Prinsenhof. Het museum vertelt het verhaal van de strijd tegen de Spaanse overheersing Ă©n van de moordaanslag op Willem van Oranje. De kogelgaten van de moordaanslag op van Oranje zijn nog steeds zichtbaar in Het Prinsenhof.

Genoeg redenen dus om eens een bezoekje te brengen aan Delft!

Liefs,
KimberleyShare this: