De leukste winter (en kerst) activiteiten van 2019


De winter is officieel begonnen en daar horen natuurlijk de leukste activiteiten bij! Ondanks de kou, brengt de winter ook leuke dingen met zich mee. Door het hele land zijn er genoeg leuke activiteiten te verzinnen om met het gezin of gezellig met zijn tweetjes van te genieten.

Leukste kunstijsbanen in Nederland

De schaatsen kunnen weer onder het stof vandaan gehaald worden. Helaas weten we nog niet of de temperaturen zo ver onder het vriespunt dalen dat ook het natuurijs helemaal ready is om ‘beschaatst’ te worden. Maar gelukkig hebben we altijd de kunstijsbanen nog. Wij zetten de leukste vijf ijsbanen voor de enthousiaste schaatsliefhebber op een rijtje.

1. Het Winterparadijs in Amersfoort
In Amersfoort op het Eemplein vind je dé schaatsbaan met een grootte van maar liefst 600 vierkante meter. De schaatsbaan is t/m zondag 5 januari geopend.

2. Goudse IJsbaan
Ook in Gouda vind je dit jaar weer de ijsbaan rondom het stadhuis. Dit is misschien wel een van de mooiste kunstschaatsbanen van állemaal. En wat is er nou leuker om het kinderfeestje dit jaar op de schaatsbaan te vieren? Bij de Goudse IJsbaan is het mogelijk. De ijsbaan opent haar deuren t/m 12 januari.

3. Ice* Amsterdam
Het Museumplein in Amsterdam is ook deze maanden weer omgetoverd tot een heus ijspaleis waar je onder het genot van een warme chocolademelk met je vrienden en familie kunt genieten. Op de achtergrond het Rijksmuseum en de replica van de Magere Brug waar je onderdoor kunt schaatsen; een echte winterse beleving. Je kunt hier zelfs t/m 2 februari genieten van een heerlijke ijsbeleving!

4. Schaatsbaan Rotterdam
Ook de Rotterdammers kunnen het ijs weer op bij de 400-meterbaan en de 800-meterbaan achter de hockeyclub R.H.V. Leonidas. Het Koek & Zopieplein tussen de twee schaatsbanen is omgetoverd tot een echt wintersportdorp waar je kunt genieten van heerlijke glühwein!

5. Kerst bij De Uithof!
Heb je nog geen plannen voor de kerstdagen? Breng dan vooral een bezoekje aan de schaatsbaan of sneeuwbaan bij De Uithof. De ultieme kerstbeleving voor een dagje met familie of vrienden!

Winter Wonderland

Ook in Maastricht waan je je in een heus sprookjesland. Op elke hoek van de straat hoor je mooie kerstliederen, alle straten zijn versierd met kerstlichtjes en op de grootste kerstmarkt op het Vrijthof schittert het van de kraampjes en gezelligheid.

Wil je een dagje eropuit? Dan vind je in Keulen maar liefst 6 (!) kerstmarkten. Overal om je heen vind je gezellige kraampjes waar je lekkere hapjes en drankjes kunt halen en bij een haardvuur lekker kunt opwarmen.

De kerstvakantie is de perfecte tijd om met de kids naar het wintercircus te gaan. Zo vind je deze in de Rai in Amsterdam, op het Malieveld in Den-Haag en in Rotterdam Ahoy. Hét uitje voor het hele gezin. Je vindt er allerlei artiesten die de gekste capriolen uithalen, clowns die de kids een onvergetelijke dag bezorgen en magie waarbij zelfs jij je afvraagt hoe het mogelijk is. A real magic day dus!
Share this: