De tassen trends van 2020


Je tas is ongetwijfeld één van de belangrijkste accessoires als toevoeging aan je outfit. Het maakt niet uit wat het weer doet; of het nu regent, de zon schijnt of dat het sneeuwt. Een tas kun je altijd dragen. Immers ook erg handig om zo je hele hebben en houden met je mee te nemen. En ook daarom is een trendy tas écht belangrijk. Wij hebben de tassen trends van 2020 voor je op een rijtje gezet.

The seventies

Veel merken hebben de collectie voor het voorjaar van 2020 al klaar liggen. Wat gaan we zien? We zien dat het verleden steeds weer een beetje opduikt; vooral de jaren 70 is weer helemaal hot (als het gaat om de fashion trends). Uiteenlopende broeken, aardetinten, suède en bohemien kenmerken zijn dé geziene modetrends van 2020. De Liya Suede van Coccinelle is uniek in zijn soort. De elegante tas is gemaakt van suède en afgewerkt met goudkleurige hardware. Een tas die ideaal geschikt is voor de modieuze vrouw en waar jij zeker de show mee gaat stelen!

Hoe kleiner, hoe beter

Ook een erg populaire trend die we al een tijdje zien, is het dragen van de (te) kleine tasjes. De micro tassentrend werd een groot succes mede dankzij modehuizen als Chanel en Jil Sander. En het ziet er naar uit dat deze trend de komende maanden nog wel even blijft hangen. Ook bij ons vind je een aantal gave items als het gaat om de kleinere tassen. De Brielle Mini Crossbody van Guess is een topper onder de kleine tasjes. De tas is goed te matchen bij een casual outfit, maar ook een tof exemplaar voor op stap!

Pauls Boutique Annabel Haslemere

Ook Pauls Boutique heeft een aantal populaire kleine tasjes in de collectie. De Annabel Haslemere is een trendy crossbody tas en net even anders dan de normale vorm van de daily bags. Door de ronde vorm is de tas een echte eye catcher en een musthave voor in je kast. Last but not least, doet ook Michael Kors mee aan deze trend. De naam; Mercer Phone Crossbody, verklapt het eigenlijk al een beetje. De tas biedt ruimte voor een grote smartphone, een aantal pasjes en je belangrijkste kleine items. Gegarandeerd een succes wanneer je een avondje op stap gaat.

Grote tassen

Ben je niet zo’n fan van de micro tassentrend? Geen zorgen. De catwalks zijn inmiddels alweer gevuld met de lente en zomercollecties van 2020 en daar zien we de oversized tas weer haar comeback maken. Misschien een grote opluchting dat je nu eindelijk weer ál je spullen, huppakee, die tas in kan gooien. Niet meer moeilijk doen om alles maar in die inimini tasjes te proppen. Sommige items zijn misschien net zo groot om je halve inboedel in te vervoeren, maar toch zitten er ook weer echte toppers tussen. Tote bags, schoudertassen en rugzakken komen in allerlei soorten en maten voorbij huppelen. De trend heeft zelfs een eigen Instagram account in het leven geroepen: The Big Bag Club.

View this post on Instagram

@wannacoo #TheBBC #TheBigBagClub

A post shared by the Big Bag Club (@thebigbagclub) on

Onder deze trend valt ook zeker weten de Parker Laptop Tote van Mister Miara. Ook gelijk handig om trendy je office essentials in te vervoeren. De Babar Tote van Valentino Handbags is ook een populaire tote bag en door het grote formaat kun je gemakkelijk alles erin gooien om totally prepared op pad te gaan. Als het kan, waarom niet toch? Heb je liever je handen vrij? Dan is de Nine Streets Laptop Backpack van Laauw wat voor jou. Onbezorgd al jouw essentials mee wherever you go.

Mister Miara Parker Laptop Tote – € 109.95

Heuptassen

Heuptassen zagen we de afgelopen seizoenen al giga veel voorbij komen. Maar ook in 2020 maken ze in verschillende maten en kleuren hun come back. De beltbags zijn hipper dan ooit. En niet alleen nog beter dan vroeger, ze zijn er in talloze stijlen, vormen en maten! De heuptas is te zien op elk feest en festival en in alle moderne tijdschriften. Dan kunnen wij niet achter blijven! Draag de tas zoals vanzelfsprekend om je middel, of ga met de nieuwste mode mee en draag hem over je schouder of op je rug. Je hoort er pas echt bij als je op pad gaat met je favorite belt bag.

Een ook wij hebben onze favorieten weer even tevoorschijn gehaald. De Luna Mini Round Shoulderbag van Laauw kan als heuptas én als crossbody tas gedragen worden. Dit maakt de tas geschikt voor veel verschillende gelegenheden. De festivals laten nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je niet alvast mag koekeloeren naar het perfecte festivaltasje. Style je festivallook met de Fourteen van Herschel Supply Co. Je bevestigt de tas gemakkelijk met een verstelbare band om je heupen. Zo heb jij al je items bij de hand en kan je ongestoord die sexy dans moves in de strijd gooien. Ook de Sixteen Corduroy is een echte topper. Door de geribde fluweelstof heeft de heuptas een unieke look.

Laauw Luna Mini Round Shoulderbag – € 149,00

Haal de lente alvast in huis

De temperaturen zijn er nog niet helemaal klaar voor, maar de pastelkleuren komen al voorzichtig om een hoekje kijken. Van mint roze tot mintgroen, de pastelkleuren zijn back on track! De zachte kleuren zijn een mooie en elegante toevoeging aan je outfit. Zo is de Crossbody Small Grain Leather van Fred de la Bretoniere een subtiele eye catcher bij jouw look. De kleur dusty rose doet het bij kleuren als zwart en grijs erg goed. Ook de Bag Almo van Cowboysbag in de kleur ochre is een stijlvolle tas waarmee jij goed voor de dag komt. De zachte en subtiele kleur zorgt ervoor dat jij toch een beetje kleur schittert op een wat sombere dag.

Cowboysbag Bag Almo – van € 79,95 voor € 63,96

Roarrrr…

De dierenprint blijft hot! Panterprint, slangenprint of zebraprint; het kan nog steeds allemaal! Het blijft één van de trends die zich altijd weer laat zien. En daar zijn wij maar al te blij mee. Ook bij The Little Green Bag zoeken wij altijd weer de toppers onder de printjes. De collectie van Cowboysbag in samenwerking met Bobbie Bodt is een groot succes gebleken! De diverse tassen zijn beschikbaar in allerlei soorten kleuren en prints. De Bag Daan Leopard is er daar een van en inmiddels een niet te ontbreken item uit de Cowboysbag collectie! Maar ook de Bag Robbin en Bag Bobbie zijn echte wishlist items. Verder valt de Snake Printed Crossbody van Fred de la Bretoniere ook zeker op. Een fijne tas en uitgevoerd in echt leer. Door de slangenprint en de goudkleurige hardware heeft de tas een trendy uitstraling. Een top exemplaar om zeker weten mee op te vallen!

Cowboysbag Bag Bobbie X Bobbie Bodt – € 119,95

Het klassieke zwart én leer

Met zwart weet je dat je nooit de plank misslaat. En ook de leren tassen zijn items waar jij lang plezier van zult hebben. Een combi van deze twee is dus niet te missen! De zwarte leren tassen van Cowboysbag zijn echte klassiekers waarmee jij goed voor de dag komt. De tassen zijn gemaakt van hoogwaardig leer waardoor ze erg lang mee gaan. Ook de zwarte leren tassen van Furla staan gegarandeerd op jouw wishlist. Het is even een investering, maar dan heb je ook een vriend voor het leven. De collecties bestaan uit elegante tassen gemaakt van hoogwaardig leer waardoor alle ogen op jou zijn gericht. Of een item uit de collectie van Nuit Blanche? Ook deze mag echt niet ontbreken in jouw garderobe. De tassen zijn stuk voor stuk echte musthaves!

Nuit Blanche Orion Crossbody – € 149,95

Vegan fashion

Vegan fashion wordt steeds modieuzer en tegenwoordig zelfs mainstream. Luxe topmerken gaan met deze ‘trend’ mee en doen het steeds vaker zonder bont en zelfs zonder (echt) leer. Innovaties op het gebied van plantaardige bronnen, milieuvriendelijke materialen en consumentenbewustzijn zijn de drijvende krachten achter de talloze veranderingen in de mode-industrie. En ook wij staan achter deze ontwikkeling. De Mister Miara collectie bestaat enkel uit vegan kunstleer, de tassen zijn PETA-gecertificeerd en zijn duidelijk in functie en vorm, met onderscheidende elegante en tijdloze vormen en kleuren. Een Slow Fashion collectie waarmee jij dus bewust én elegant de deur uit gaat. Maak je look af met de Faye Handbag en ga goed voorbereid op pad. Door het grote formaat is er genoeg ruimte voor al jouw essentials en kom je in stijl de dag door.

Ook Matt & Nat weten hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. De naam is dan ook wel ontstaan door de woorden Material en Nature. De tassen uit de collectie staan voor waardering voor de menselijkheid, creativiteit en uiteraard de positiviteit. Elk seizoen zoekt Matt & Nat naar een manier om zo duurzaam en milieuvriendelijk te blijven. Er zitten een paar echte toppers tussen. Zoals de David Vintage Laptop Bag waar jij trendy mee de deur uit gaat en de show mee steelt op de werkvloer. Of de Sella Loom; een stijlvolle shopper in vegan kunstleer die absoluut niet kan ontbreken in jouw tassencollectie!
Share this: