Alles wat je moet weten over parfum


Sinds kort verkopen wij ook de lekkere geurtjes van het merk Bon Parfumeur. Dit fijne cosmeticamerk heeft een heerlijke parfumlijn opgezet met geuren die je met elkaar kunt combineren. Zo creëer je jouw eigen geur, precies hoe jij ‘m lekker vindt. 

Hartnoten, basisnoten en topnoten

In de parfumerie zijn de termen hartnoten, basisnoten en topnoten niet onbekend. Deze termen zeggen namelijk álles over jouw parfum. De geur van een parfum ondergaat namelijk verschillende stadia wanneer het gedragen wordt.

De topnoten zijn de eerste geuren die je ruikt na het aanbrengen van je parfum. Doordat de topnoten uit lichte en kleine moleculen bestaan die snel vervliegen, is de specifieke geur van de topnoot na een paar minuten alweer verdwenen.

Kort na de topnoten is er ruimte voor een nieuwe laag, de hartnoten. Dit is de echte geur van de parfum. Hartnoten bestaan meestal uit bloemige noten omdat de fruitige noten te licht zijn voor deze laag. Na de laag van de hartnoten komt de laatste laag. De basisnoot bepaalt hoe lang een geur op je huid blijft zitten. Ook zijn de noten in deze laag een basis voor de hartlaag. Niet alle geuren zijn sterk genoeg om lang genoeg op de huid te blijven zitten. Daarom bestaan de meeste basislagen uit geuren zoals musk, sandelhout, amber en vanille. 

Verschillende type geuren

Er zijn verschillende soorten geuren te vinden in de parfumerie. Eau de Cologne, Eau de Toilette en Eau de Parfum kennen we allemaal wel. Maar wat zijn nu de verschillen?

Eau de Cologne is erg licht. Het percentage van de geurstoffen ligt tussen de 2% en 5%. Deze geur is dan ook bedoeld om jezelf even snel op te frissen. De geur blijft niet heel lang hangen. De basis van een Eau de Cologne staat altijd uit citrusnoten.

Na de Eau de Cologne komen we aan bij de Eau de Toilette. Deze is oorspronkelijk bedoeld om als ‘body splash’ te gebruiken en werd over het gehele lichaam aangebracht. Je kunt dit type dan ook meerdere keren per dag op spuiten. Het percentage geurstoffen van een Eau de Toilette ligt tussen de 5% en de 10%.

De Eau de Parfum is nog een tandje sterker. Deze heeft namelijk een percentage van geurstoffen dat tussen de 10% en de 20% ligt. Dit zorgt ervoor dat je de Eau de Parfum vaak maar een keer per dag op hoeft te spuiten. Doordat er een hoger percentage aan geurstoffen in zit, is het luchtje ook vaak iets duurder. Wel is het een goede investering omdat je er doorgaans langer mee doet dan een Eau de Cologne of een Eau de Toilette. 

Nu zijn we aangekomen bij pure parfum. Het percentage van de geurstoffen ligt tussen de 20% en de 40%. Hier hoef je dus maar een paar druppels van aan te brengen voor een sterke- en langdurige geur.

Bon Parfumeur

Een van de fijnste toevoegingen aan de collectie van parfumerie is ongetwijfeld het merk Bon Parfumeur. Het merk is geboren uit een verlangen om de artistieke parfumerie, op een eigentijdse en creatieve manier een nieuw leven in te blazen.

”Ik heb altijd van parfums gehouden. De echte aristieke parfumerie. Ik hou van een authentiek en creatief parfum en dat mijn parfum van de dag past bij mijn verlangen van het moment. Uit dit idee is Bon Parfumeur geboren. Franse parfumeurs hebben zich bij mij aangesloten in dit avontuur om de geuren van dit prachtige huis waar iedereen vrij is om zichzelf te zijn en te creëren tot leven te brengen.”

– Ludovic Bonneton, oprichter –

Het hart van Bon Parfumeur ligt in Frankrijk. Ludovic heeft daar een traditionele parfumerie gemaakt waar iedereen vrij is om zijn geuren te testen, mixen of verzamelen. Hier wordt gewerkt met uitzonderlijke en duurzame ingrediënten die elk parfum een echt feestje maken om aan te brengen. Het productieproces is 100% duurzaam en voornamelijk gericht op de focus op kwaliteit, korte én duurzame productieprocessen. De grondstoffen worden ook met zorg uitgekozen. Ze geven de voorkeur aan lokale producten, ongeacht de prijs. Zo kunnen ze altijd de kwaliteit van de parfum garanderen. 

Mix and Match

Het meest unieke aan Bon Parfumeur is dat je de luchtjes met elkaar kunt combineren. Zo creëer je jouw eigen geur, precies hoe jij ‘m lekker vindt. Elke flacon binnen de collectie heeft een kleur en een nummer. De kleur van de flacon zegt iets over de olfactorische groep en de nummers voor de verschillende varianten binnen deze groep. De olfactorische groep geeft aan of de geur aquatisch, bloemig of bijvoorbeeld fris is. Als je gaat mixen hoef je niet twee geuren uit dezelfde olfactorische groep te mixen. Het lekkerste is als je een geur uit de ene groep mixt met een geur uit de andere groep. Per geur staat beschreven welke belangrijke noten je kunt ruiken in de parfum. Wij hebben per flacon al een Mix and Match selectie gemaakt, maar het is ook zeker leuk om zelf nieuwe combinaties te ontdekken. Er zijn talloze combinaties mogelijk!

Bon Parfumeur is vanaf nu te koop in onze webshop. Shop hier alle geuren van Bon Parfumeur!Share this: