De hobo tas: een praktisch stijlicoon

Wellicht vraag je je af wat een Hobo tas eigenlijk is. Of je hebt ooit al eens een hobo tas gekocht en je vraagt je af waarom je je tassen verzameling met nog een ‘ hobo’ tas zou uitbreiden. De hobo tas is een zeer bekend model handtas, dit beroemde mode accessoire is enigszins groot van formaat en je draagt de tas met het hengsel over je schouder. Dus je hebt je handen altijd vrij. Mensen zijn van nature visueel ingesteld en wanneer je deze tas ziet, zul je je zeker aangetrokken voelen door het eenvoudige design van deze tas. Door het simplistische ontwerp en de vorm van deze tas kun je hem voor vrijwel alle soorten gelegenheden gebruiken. Overdag, maar zeker ook ’s avonds. En door het formaat is de tas ideaal voor hen die veel frutsels en ‘dingetjes’ met zich meedragen.

Korte geschiedenis van de Hobo tas

Volgens een bekende alleswetende online encyclopedie maakte een Hobo deel uit van de Amerikaanse subcultuur van dakloze rondtrekkende arbeiders. Zwervers dus eigenlijk. De eerste Hobo’s dateren van ergens in de negentiende eeuw. En vanaf dan is het woord Hobo eigenlijk ook voor het eerst in gebruik geraakt. De hobo’s waren in hun zoektocht naar werk altijd onderweg en rondtrekken maakte een groot deel uit van hun dagelijkse bestaan. Omdat ze altijd onderweg waren, droegen ze al hun bezittingen met zich mee in een dichtgeknoopte zakdoek die ze weer aan een stok over hun schouder droegen. De Hobo tas van nu heeft (gelukkig) geen stok meer, maar de vorm van deze tas is wel redelijk gelijk gebleven. Het grote verschil van de hobo tas van toen en de hobo tas van nu, is het gebruikte materiaal. De moderne variant van de hobo tas is niet meer gemaakt van een zakdoek, maar er worden nu moderne materiaalsoorten gebruikt zoals leder, zowel imitatie of echt, of bijvoorbeeld een zachte stof, zoals linnen.

De Hobo tas als mode icoon

De hobo tas is natuurlijk enorm bekend om zijn iconische ontwerp. Veel grote modehuizen hebben al eens hun variant op de Hobo uitgebracht. De eerste Hobo geïnspireerde tas kwam op de markt in 1935, en werd bekend als de Gilda. Gucci had zijn eerste hobo tas variant in de jaren vijftig. In het decennium daarna brachten ze wederom een hobo tas uit, genaamd de Jackie. Deze tassen waren enorm populair in de hippiecultuur. In onze ogen onbegrijpelijk, maar daarna werd het heel even stil rondom de hobo tas. Grote aandacht trok de Hobo tas opnieuw in het jaar 2017 toen de grote Karl Lagerfeld de de hobo tas opnieuw uitvond. De vorm van zijn hobo tas was iets anders dan wat traditioneel gebruikelijk was. Zijn variant op de Hobo had een stevige bodem en de vorm van de tas was wat duidelijker gedefinieerd. In de jaren daarna zijn vele designers met de tas aan de slag gegaan. Grote namen als Michael Kors, Marc Jacobs, Bottega en vele andere ontwerpers en merken hebben hun variant op de Hobo tas uitgebracht. Dat de hobo tas al jaren mateloos populair is, blijkt wel uit het feit dat er wereldwijd jaarlijks miljoenen exemplaren van de Hobo tas worden verkocht.

Vorm en afmetingen

De Hobo tas is toch wel een van de grotere modellen schoudertassen. De tas heeft een lange schouderband, daardoor heb je je handen vrij wanneer je hem om je schouder hebt hangen. Een Hobo tas kan van veel verschillende materiaalsoorten gemaakt zijn; veel voorkomend is toch wel een Hobo tas van leder. Qua kleur kom je de Hobo tas veel tegen in zwart of bruin, al kun je de Hobo tas eigenlijk wel kopen in veel verschillende kleurstellingen. De vorm van de Hobo tas is enigszins vormloos. Dit is typerend voor de stijl van de Hobo tas. Zo vind je bij ons de hobo tas van Mister Miara in vegan leer. Hét item dat gegarandeerd een plekje verdient in jouw garderobe.

Waarom zou je een Hobo tas zou moeten kopen

Allereerst zou je natuurlijk een ‘Hobo’ in je bezit moeten hebben omdat deze tas een klassiek icoon is. De hobo tas is ook een enorm praktische tas. En door zijn typische vorm en formaat kun je er bijna alles wel in mee nemen.

Het is een tas die je bij veel gelegenheden bij je kunt dragen. Van een alledaagse wandelingetje, naar school, studie of werk tot een avondje uit. Het is een tas die je met je mee kunt nemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het statement dat je met deze tas maakt. De tas staat voor minimalisme en duidelijkheid. What you see is what you get. In stijl, maar toch simpel.

Je hoeft niet te twijfelen over de aankoop van een hobo tas. De hobo tas is gewoon een van de meest iconische en trendy tassen ooit die zeker thuishoort in jouw garderobe!Share this: