Filters

32 producten

32 producten

Champion is het iconische sportmerk dat al ruim 100 jaar bestaat. Anno 2021 loopt de modewereld weg met de bekende sweaters van Champion. Het merk staat voor comfort, techniek, heritage en mode. Champion is goed en snel te herkennen aan het C logo op de borst en op de mouw. Ook bij The Little Green bag vind je de alltime klassiekers van Champion. Benieuwd naar de gehele collectie? Neem dan snel een kijkje!

Champion is opgericht in 1919 in Rochester New York en is wereldwijd een grote speler op de markt wat betreft sportswear/fashion. Champion staat voor comfort, techniek, heritage en mode. Champion is goed en snel te herkennen aan het C logo op de borst en op de mouw.

Champion heeft een giga succes opgebouwd met inmiddels een fanbase van over de hele wereld. Het Amerikaanse modemerk is volledig back on track onder veel millenials. 


Geschiedenis Champion

In 1926 ondersteunt Champion hun eerste team. Na het ontwikkelen van een lijn truien en sportkleding, werkte Champion samen met Wentworth Military Academy om hun schooluniform te leveren. Dit zou de eerste van vele teams zijn die Champion ondersteunde.

In 1934 wordt het jubileum van collegekleding gevierd. Champion werkte samen met Moe's Sport Shop om collegiale sweatshirts te introduceren met University of Micigan Insignia. Dit leidde tot collegiale kleding zoals we die kennen, waaronder het allereerste sweatshirt met capuchon. De hoodie is om praktische redenen ontworpen en ontwikeld als een warming-up of 'nevenlijn'-kledignstuk voor atleten om te dragen tussen speeltijd of oefensessies. Champion patenteert het reverse-weave sweatshirt in 1938. Om de krimp te overwinnen die gepaard ging met het veelvuldig wassen van sportkleding, vond Champion 's werelds eerste engineered sweatshirt uit. Het Reverse Weave-sweatshirt, gesneden op de grove korrel, voorkomt krimp en werd snel opgepikt door sportteams uit de VS. Uitgevonden in 1934, vroeg Champion patent aan in 1938, die uiteindelijk in 1952 werd toegekend.

In 1956 introduceert Champion de signatuur 'C'. De inmiddels bekende 'C' van Champion verscheen voor het eerst en werd vanaf dat moment op de linkermouw van elk sweatshirt bevestigd. Dit logo en deze positionering zouden synoniem worden met Champion.


Bestel Champion online

Heb je een gaaf item van Champion op het oog? Wacht dan niet langer en bestel deze eenvoudig en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag zodat je jouw nieuwe Champion kledingstuk zo snel mogelijk in huis hebt!

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies