Filters

36 van 95 producten

36 van 95 producten

Pagina

Hygiënisch, zijdezacht en duurzamer dan katoen. Dat is waar Bamboo Basics voor staat. Het merk laat jou het ultieme draagcomfort van bamboe ervaren. De collecties van Bamboo Basics voelen zijdezacht aan en blijven lang fris. Het merk begrijpt namelijk dat comfort voor jou het belangrijkste is. Ben je benieuwd naar de fijne comfy items van Bamboo Basics? Neem dan snel een kijkje!

Bamboo Basics staat voor duurzaamheid en sociaal verantwoord produceren. Hun bamboe onderkleding voelt zijdezacht aan en is dan ook heerlijk om te dragen. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor Bamboo Basics. De stof heeft een ademende werking en neemt tot wel 7x meer vocht op dan katoen. Dit voorkomt nare geurtjes en zorgt voor een fris gevoel de hele dag door. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat voel jij je dus comfortabel Het bamboe ondergoed van Bamboo Basics wordt voor een eerlijke prijs aangeboden waardoor zij ervoor zorgen dat duurzaamheid voor iedereen toegankelijk wordt.

Onder het motto; samen bereik je meer, daagt het merk jou uit om verantwoordelijkheid te nemen en een verschil te maken. Samen verminderen we namelijk de vervuilende impact op het milieu. Met het gebruik van de grondstof bamboe streven zij naar een duurzamere wereld. Het gebruik van bamboe textiel is namelijk waterbesparend, bamboe heeft voldoende aan natuurlijke regenval en zorgt voor minder verdamping. In vergelijking met traditionele textielsoorten is de productie van bamboe textiel wel 80% minder belastend voor het milieu. Tijd voor verandering dus!


Duurzame productie

Bamboo Basics maakt gebruik van bamboe afkomstig van FSC gecertificeerde plantages. De Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Ook is het merk OEKO-TEX 100 gecertificeerd. Dit betekent dat hun producten geen schadelijke stoffen voor mens en milieu bevatten.

Om van bamboe garen te maken, zijn er in het proces 2 soorten chemicaliën nodig. Deze komen niet in het milieu terecht omdat ze gebruik maken van Tanboocel. Zij hanteren een circulair proces waarbij 100% van de gebruikte chemicaliën opgevangen worden en gerecycled. Om hun producten sterker te maken en een langere levensduur te geven, gebruikt Bamboo Basics voor een deel (28%) biologisch katoen. Bamboe heeft van nature genoeg aan zon en regenwater om te groeien. Katoen moet geïrrigeerd worden. Voor de productie van 1 kilo katoen is er in totaal 10.000 liter water nodig. Ter vergelijking: bij de productie van 1 kilo Bamboo Basics wordt er ruim 7.000 kilo water bespaard. Bamboe heeft van nature geen insecticiden en geen pesticiden nodig om te groeien. Daarentegen is katoen verantwoordelijk voor maar liefst 11% van alle pestidicen en 25% van alle insecticiden die elk jaar wereldwijd gebruikt worden.

Om de waarden en normen van Bamboo Basics te waarborgen, heeft het merk een Code of Conduct opgesteld. Hierin beschrijven zij o.a. veiligheid van de werkomgeving, het uitbetalen van een eerlijk loon, geen kinderarbeid, vrijheid van vereniging en toezicht op de hygiëne.


Bestel Bamboo Basics online

Heb je een fijn item gevonden van Bamboo Basics? Bestel deze dan eenvoudig en snel bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies