Filters

31 producten

31 producten

Het kleurrijke, modieuze en vrolijke merk Bonnie Doon is oorspronkelijk een sokkenmerk van Amerikaanse afkomst en is in 1957 opgericht door Alex Lee Wallau, met het idee om mode met kwaliteit te combineren. Hoewel het merk van Amerikaanse afkomst is, heeft de merknaam een Schotse achtergrond. Bonnie verwijst naar het woord ‘mooi’, terwijl Doon de naam van een Schotse rivier is. Bonnie Doon werd voor het eerst in Nederland en Europa geïntroduceerd in 1969. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende labels op het gebied van beenmode met een succesvol totaalconcept. Bonnie Doon heeft een uitgebreid assortiment, bestaande uit diverse soorten sokken, kousen, panty’s en maillots voor kinderen en volwassenen.


Kwalitatief en milieubewust

De items uit het assortiment van Bonnie Doon zijn ontworpen door de in-house stylisten van het merk en worden uitsluitend in Italië en Portugal geproduceerd. De reden dat de ontwerpen in deze landen worden geproduceerd heeft veel te maken met de kwaliteit en de eisen ze bij Bonnie Doon daaraan stellen, maar ook met de zorg voor het milieu en de arbeidsomstandigheden die zij willen garanderen. Alle items uit het assortiment van Bonnie Doon worden dan ook onder een OEKO-TEX en/of GOTS certificering geproduceerd. Verder garandeert Bonnie Doon altijd de bekende gladde teennaden, het beste gekamde katoen, pre-washed producten en betaalbare beenmode met een unieke Bonnie Doon styling.


Kleurrijke kniekousen

In de jaren ‘70 zijn de kniekousen enorm in opkomst en worden deze gezien als een ware modetrend. Wat Bonnie Doon in deze tijd een voorsprong gaf was het feit dat het merk meer verschillende kleuren produceerde dan de meeste sokkenfabrikanten in Europa. Niet alleen het uitgebreide kleurenpalet gaf Bonnie Doon een voordeel, maar ook het gebruik van het materiaal orlon. Orlon is een superzachte vorm van acryl dat in die tijd veel geprezen werd. De kleurrijke en vernieuwende kniekous, gemaakt van orlon, heeft ervoor gezorgd dat Bonnie Doon groot werd in Europa. De slogan van het merk was in die tijd dan ook: "Bonnie Doon, the highest name in knee-hi's".


Eigen lijn

Door het grote succes van Bonnie Doon werd er in de jaren ‘80 een eigen lijn van het merk opgezet, waarbij een speciaal hiervoor samengestelde styling-afdeling ervoor zorgde dat de nieuwe collectie beenmode een hele eigen uitstraling kreeg. Om de herkenbaarheid van het merk nog een extra boost te geven, kreeg het nu bekende Bonnie Doon-hondje een zichtbare plaats op het logo van de items uit het assortiment. Inmiddels staat Bonnie Doon aan de basis van vele rages. Het merk volgt niet alleen de trends op het gebied van beenmode op de voet, maar breidt ook de basiscollectie steeds verder uit op basis van de behoefte van de consument. Als ze bij Bonnie Doon ergens sterk in zijn, dan is het specialisatie. Hierom zullen ze zich bij het merk dan ook blijven richten op de modische beenmode en aanverwante artikelen.


Bestel Bonnie Doon online bij the Little Green Bag

Als jij op zoek bent naar kleurrijke, vrolijke en stijlvolle sokken, kousen, panty’s en maillots die niet alleen van goede en fijne kwaliteit zijn, maar ook nog eens duurzaam en milieubewust geproduceerd zijn, dan is Bonnie doen het merk voor jou. Heb jij jouw favoriete Bonnie Doon sokken, kousen, panty of maillot gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt. Met de zachte beenmode van Bonnie Doon ga jij gegarandeerd stijlvol de deur uit!

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies