End of Winter SALE End of Winter SALE
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

De sjaals van Bufandy zijn een creatie van een Nederlandse reisbegeleidster en een ambachtelijk wever uit Ecuador. De sjaals zijn gemaakt van Alpacawol en hebben een stijlvolle uitstraling. Een leuk weetje is dat de sjaals van Bufandy een mooi verhaal in hun historie kennen. Benieuwd naar de gehele collectie sjaals van Bufandy? Neem dan snel een kijkje!

De sjaals van Bufandy kennen een mooi verhaal in hun historie. Als reisbegeleidster raakte Dorien Straathof onder de indruk van de prachtige stoffen op de hooglandmarkten van de Andes. De kleurrijke stoffen waren vaak met de hand gemaakt door families van de verkopers, waarbij gebruik werd gemaakt van traditionele technieken. Toch kon de verkoop aan toeristen nog wel wat beter. De stoffen waren vaak iets te kleurrijk en kenden veel patronen. Dorien kwam op het idee om de lokale ambachtslieden te helpen, door de weeftechnieken in te zetten voor een breder publiek dan alleen voor de bezoekers van de hooglandmarkten.

Op een markt in Ecuador kwam Dorien een stof tegen met een luxe uitstraling: alpacawol. Deze stof is warm en voelt zachter aan dan zijde. Dorien ontmoette de verkoper van de stof, Fabian. Fabian is een ambachtelijk wever. In zijn huiskamerfabriek draaien weefmachines op volle toeren. Er werkten twaalf ambachtslieden die er samen voor zorgen dat de wol geweven wordt tot prachtige, warme sjaals. En zo creëerden Dorien en Fabian het merk Bufandy.

De sjaals dragen de naam Fabian, vernoemd naar de wever. De meeste sjaals worden verkocht op lokale markten in Ecuador, maar sinds kort is een deel van de collectie ook in Nederland beschikbaar. De sjaals van Bufandy hebben een tijdloze en stijlvolle uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. In de collecties van Bufandy zijn zowel stijlvolle basics te vinden als wat gewaagdere items. Zo kun je kiezen voor een mooie effen en tijdloze kleur die bij al je outfits passen. Maar je kunt ook kiezen voor een mooie kleurencombinatie met verschillende tinten. Zo maak jij je outfit net wat specialer.


Alpacawol

De sjaals zijn gemaakt van Alpacawol en ook geschikt voor mensen met een allergie voor wol. De sjaals prikken niet en zijn juist enorm zacht. Door de tijdloze kleuren van de sjaals zijn deze te combineren met vele outfits. De sjaal zal niet snel gaan vervelen en kan jaren meegaan. Met het kopen van een sjaal ondersteun je de families in Ecuador. Ook duurzaamheid heeft Bufandy hoog in het vaandel staan. Zo bestaat de sjaal voor 20% uit acryl. Door dit materiaal verstevigt de sjaal waardoor deze lang meegaat.

De sjaals van Bufandy zijn dus niet alleen mega leuk maar ook enorm warm. Een ideale sjaal voor in de winter en de wat koudere dagen. Maar ook kun je de sjaal prima vervangen als jas tijdens de echte voorjaarsdagen. Hierdoor kun je dus de sjaal heel het jaar door dragen. De sjaal kenmerkt zich niet alleen door de mooie uitstraling maar ook door het kleine logo dat op de zijkant van de sjaal te vinden is. Hierdoor is de sjaal van Bufandy gemakkelijk te herkennen. 
 

Bestel Bufandy online

Heb je een sjaal van Bufandy gevonden die je graag wil dragen of om iemand cadeau te doen? Bestel deze dan snel online! Zodra we je bestelling binnen hebben, gaan we direct met de order aan de slag, zodat jij de sjaal zo snel mogelijk kunt dragen. Wil je Bufandy liever in het echt zien? Dat kan ook! Ons winkelpersoneel staat klaar om jou te helpen.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies