Filters

23 producten

23 producten

SNURK is meer dan mooie dekbedovertrekken of kledingstukken. Het is ook een duurzame filosofie, een creatief maakproces en een club enthousiaste, hardwerkende mensen uit Nederland en Portugal. Peggy, de oprichtster van SNURK, kwam met het idee om een foto van een uitgevouwen kartonnen doos af te drukken op een zacht, katoenen dekbed- overtrek om mensen bewust te maken van het toenemende aantal dakloze jongeren en om geld op te halen voor hun opvang. “Slaap onder een kartonnen doos en help een zwerfjongere eronder vandaan.” In 2007 maakten Peggy van Neer en haar man Erik van Loo van dit idee werkelijkheid. Dit was het begin van SNURK. Een groot deel van de opbrengst ging (en gaat nog steeds) naar Stichting Zwerfjongeren Nederland. Er is al € 99.150,- gedoneerd tot 2023.


Duurzame productie

Tegenwoordig wordt SNURK op meer dan 1500 plekken wereldwijd verkocht, zowel in fysieke winkels als online. Op het kantoor en magazijn in Amsterdam werken nu 16 mensen, waaronder Erik en Peggy. Hier ontwerpen ze nog steeds mooie fotoprints voor op duurzaam textiel. Hiervoor gebruiken ze alleen biologisch katoen dat op duurzame wijze in Portugal is geproduceerd. Ze creëren niet alleen mooie, fantasierijke prints voor beddengoed, maar ook voor loungewear. Alle creaties van SNURK worden gemaakt met eigen hand, eigen camera en in-house photoshop.


Duurzaam katoen

SNURK werkt uitsluitend met percal en percaline katoen. Zo hebben alle dekbedovertrekken met een printje minimaal 160 katoen draadjes per vierkante inch. Bij de dekbedovertrekken met egale kleuren is dit zelfs 220 draadjes (percal). Dit houdt in dat de dekbedovertrekken een weefdichtheid hebben die een stuk hoger ligt dan bij gemiddeld beddengoed katoen (100 draadjes per inch). Het katoen dat SNURK gebruikt is daarom duurzamer, zachter en soepeler. Daarnaast worden de garens gekamd, zodat onzuiverheden en pluisjes voorkomen kunnen worden.


GOTS gecertificeerd

Al het katoen waar SNURK mee werkt is GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Katoen met een GOTS-certificering voldoet aan de strengste normen voor biologische vezels wereldwijd. Ook toont het aan dat de gehele productie, van vezel tot eindproduct, zo schoon mogelijk verloopt. SNURK gaat dan ook zo efficiënt mogelijk te werk tijdens het productieproces. Alle stofresten die overblijven krijgen worden gebruikt om alsnog iets moois mee te maken.


Koop SNURK bij The Little Green Bag

Heb jij jouw favoriete kleding of dekbedovertrek van SNURK gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies