Filters

36 van 107 producten

36 van 107 producten

Pagina

Wil je graag je steentje bijdragen aan het milieu en tegelijkertijd bijblijven op het gebied van de laatste fashion trends? Dan zit je bij Veja aan het juiste adres. De schoenen van Veja respecteren zowel de mens als haar omgeving. Met alle materialen is rekening gehouden met het milieu. Ook qua stijl kunnen de Veja schoenen zeker niet meer ontbreken in jouw garderobe. Ontdek de gehele collectie schoenen van Veja!

De schoenen van Veja zijn nèt weer even wat anders en er wordt tijdens het ontwerpen gemiddeld veel langer aandacht besteed aan het design dan dat andere bedrijven doen. Veja vindt het belangrijk om te uiten dat innovatie belangrijk is en dat ontwerpen niet als normaal gezien moeten worden. Zij doen er dan ook alles aan om mee te gaan met de tijd en nieuwe, gave modellen te produceren en verkopen. Daarnaast vindt Veja eerlijke handel ontzettend belangrijk. Dialoog, transparantie en respect zijn de basiswaarden voor Veja. Het doel van het bedrijf is om een nieuw pad te creëren, waar uitwisselingen tussen producenten en consumenten evenwichtiger worden.


Duurzaamheid

In 2019 is Veja begonnen met het lanceren van haar eerste ecologische schoenen. Veja weet dat het overschot aan plastic dat in de oceaan belandt verholpen kan worden. Het model ‘Condor’ werd geboren als de eerste hardloopschoen van petroleum. Deze nieuwe sneaker werd geproduceerd met geryclced plastic en biobased materialen. Deze sneaker was op technologisch gebied verbetert voor de hardlopers maar wel met behoud van de materialen. In 2020 werd dit model zelfs tot Product van het Jaar gekozen in de categorie ‘Running.’


Materialen schoenen

Het bovenwerk wordt gemaakt van recyclede plastic flessen. Daarnaast worden de zolen gemaakt van Amazon-rubber (een essentiële grondstof uit de Amazone voor Veja) en verschillende innovatieve materialen, zoals gerecyclede plastic flessen. Dit rubber wordt rechtstreeks ingekocht bij de rubberverzamelaars uit de Amazone: de Amazone syringeiros-coöperaties. Ook koopt Veja rubber in bij Peruaanse producenten. Dankzij het gebruik van het Amazon-rubber wordt het regenwoud van de Amazone behouden en verbeterd. Het leer van de schoenen van Veja komt uit Uruguay en het kleuringsproces wordt daar afgerond met behulp van plantextracten. Hierbij maken ze geen gebruik van chroom of andere zware metalen.


Uitstoot CO-2 en transparantie

Veja heeft een uitgebreid CO-2 onderzoek gedaan om inzichtelijk te krijgen wat haar gehele uitstoot is bij de productie en verkoop van de schoenen. In dit uitgebreide onderzoek ligt de focus op kwaliteit en zijn alle aspecten meegenomen: zowel directe als indirecte uitstoot. Een opmerkelijk punt uit dit onderzoek was dat de uitstoot vooral uitgaat, als er wordt gekeken naar de grondstoffen, naar het maken van leer. Dit is 4 keer meer dan de productie van bijvoorbeeld het textiel en katoen dat Veja gebruikt. Anderzijds, kan de leerindustrie ook gezien worden als een plek waar de koe wordt gerycycled, omdat het vee vooral voor vleesindustrie wordt gebruikt. Ook geeft dit Veja de mogelijkheid om leren schoenen te produceren. Daarnaast vertegenwoordigen de teelt, inzameling en verwerking van katoen en rubber van Veja uit de Amazone slechts 1% van de uitstoot aan grondstoffen. Dit is aanzienlijk minder dan het leer en is daarom een erg ecologisch materiaal.

Veja is heel transparant in haar beleid en werkzaamheden. Veja is continue bezig om zoveel mogelijk ‘groen’ te werken en is bezig met innovatie en vernieuwing. Doordat zij rubber uit de Amazone inkopen, wordt de economische waarde versterkt van het bos en wordt het werk van de families gewaardeerd. Op deze manier draagt Veja bij aan de strijd tegen ontbossing en betalen ze een hogere prijs hiervoor dan voor het fokken van vee. Ook aan de opslag en het afleveringsproces wordt gedacht; dit wordt verzorgd door de vereniging Ateliers Sans Frontières (Atelier Zonder Grenzen). Deze vereniging ondersteunt jongeren in hun sociale integratie door hun werk aan te bieden. De grondstoffen van Veja zijn alle ecologisch en worden volgend de principes van eerlijke handel ingekocht. Ook hebben de fabrieken van Veja hoge standaarden. Wegens deze belangrijke punten, heeft Veja ervoor gekozen om de reclame voor het merk te elimineren, waardoor de prijzen vergelijkbaar zijn met die van concurrerende bedrijven. Het merk vertrouwt namelijk niet op reclame, maar op collectieve intelligentie.


Bestel Veja online

Heb je een paar gave schoenen van Veja op het oog? Wacht dan niet langer en bestel deze snel en eenvoudig bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag zodat je jouw nieuwe schoenen zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies