Filters

36 van 267 producten

36 van 267 producten

Pagina

American Tourister is één van de belangrijkste bagagemerken, waarin mensen wereldwijd vertrouwen stellen. Het merk biedt een uitgebreide selectie reistassen en rugzakken aan van superieure kwaliteit, die jong, hip en kleurrijk oogt en betaalbaar is. American Tourister combineert hoogwaardige kwaliteit, stijl en functionaliteit. Ideaal voor je volgende vakantie! Benieuwd naar de gehele collectie van American Tourister? Neem dan snel een kijkje!

Ben je op zoek naar een fijne reiskoffer- tas of rugzak? Dan ben je bij American Tourister aan het juiste adres! Alle reiskoffers- en tassen zijn van uitstekende kwaliteit en zorgen voor een ultiem comfort op reis.

American Tourister is het 2e grootste bagagemerk in de wereld en is aanwezig in meer dan 90 landen wereldwijd. Het merk biedt een uitgebreide selectie reiskoffers- en tassen aan van superieure kwaliteit, die jong, hip en kleurrijk ogen en bovendien ook betaalbaar zijn. American Tourister combineert hoogwaardige kwaliteit, stijl en functionaliteit—en dat voor een goede prijs. Ideale items dus voor jouw volgende vakantie of trip!


Geschiedenis van American Tourister

Het merk begon in 1933, toen Sol Koffler al zijn spaargeld gebruikte om een kofferfabriek op te richten in Providence, Rhode Island. Zijn droom: een stevige koffer voor slechts 1 dollar maken. In 1945 namen vliegreizen een hoge vlucht en was er veel vraag naar lichtere bagage. Daarom introduceerde American Tourister de lichtere Hi-Taper bagage die gemakkelijk te pakken was. In de jaren 50 ging het bedrijf experimenteren met nieuwe materialen om één van de eerste voorgevormde koffers ter wereld te maken. Het aparte, moderne design zorgde voor extra stevigheid. In de jaren 60, toen internationaal reizen in opmars was, heeft America Tourister als eerste bagagemerk haar koffers laten testen door stewardessen van grote luchtvaartmaatschappijen. In de jaren 80 en 90 bleef het bedrijf hardschalige producten maken, maar speelde tegelijk ook in op de nieuwe vraag naar duurzame, soepele koffers - die zelfs opgewassen waren tegen de sterkste kwaliteitscriticus, een gorilla.

In 1993 werd American Tourister overgenomen door Samsonite, waardoor 2 van de belangrijkste bagagemerken ter wereld verenigd werden. Sinds 2019 is American Tourister één van de belangrijkste bagagemerken, waarin mensen wereldwijd vertrouwen stellen.


Collectie reiskoffers

Ieder jaar lanceert American Tourister nieuwe collecties. De reiskoffers, tassen en rugzakken zijn ideaal om met je mee te nemen tijdens een city trip! Ook ben je ervan verzekerd dat jouw bagage goed en veilig is opgeborgen door de hoeveelheid ritsjes waarover de tassen beschikken.


Duurzaamheid van American Tourister

Wegens de liefde van American Tourister voor de planeet, zet het merk zich in om koffers te maken op een duurzame manier om zo de impact op de planeet te minimaliseren. Het merk richt zich voornamelijk op het geven van een tweede leven aan een product. American Tourister richt zich op de duurzaamheid om de levensduur van producten te verlengen en de impact op het afvalprobleem wereldwijd te minimaliseren.

Het merk heeft een eigen stof ‘Recyclex’ dat is gemaakt van 100% gerecyclede petflessen, waardoor er sinds 2018 al 68 miljoen plastic flessen minder op stortplaatsen zijn gekomen. Ook zorgt American Tourister voor wereldwijde reparatieplekken, om jouw product te kunnen laten repareren in plaats van te vervangen. Met deze visie en misie heeft het merk inmiddels al 763.000 bomen gepland.

Doelen die het merk verder stelt om ecologisch te werk te gaan, zijn om in 2025 de koolstofintensiteit in haar eigen geëxploiteerde faciliteiten met 15% te hebben verminderd. Ook wilt American Tourister in 2025 koolstofneutraal zijn en hun strijd tegen ontbossing voortzetten.


Bestel jouw American Tourister reistas online

Heb je al een reistas of rugzak van American Tourister op het oog? Wacht dan niet langer en bestel deze eenvoudig en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je het item zo snel mogelijk in huis hebt!

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies