G-SHOCK

Filters

36 van 78 producten

36 van 78 producten

Pagina

Ben je op zoek naar een horloge dat niet kapot gaat? Dan ben je bij G-Shock aan het juiste adres. G-Shock is een merk van Casio en brengt horloges op de markt die bestand zijn tegen stoot- en centrifugaalkrachten die een hoge waterdruk kunnen weerstaan. Het merk staat voor het verleggen van jouw grenzen en het varen van een eigen koers. Benieuwd naar de horloges van G-Shock? Neem dan snel een kijkje!

Ruim 30 jaar geleden won een ingenieur van CASIO de strijd tegen de natuurwetten. Hij creëerde een horloge dat bestand was tegen stoot- en centrifugaalkrachten en bovendien hoge waterdruk kan weerstaan. Sindsien is de naam G-SHOCK synoniem voor verleggen van grenzen en je eigen koers varen. G-SHOCK werd ontwikkeld toen horloges nog als fragiele instrumenten werden beschouwd. Alles begon met een jonge ingenieur van CASIO, die ervan droomde 'een horloge te ontwerpen dat niet kapot gaat, ook niet als je het laat vallen'.

CASIO zorgde in 1974 al voor opschudding met de eerste digitale horloges en heeft door de ontwikkeling van het als nagenoeg onverwoestbaar beschouwde G-SHOCK-horloge al vanaf de jaren 80 een sterke invloed op de horlogemarkt. De eerste G-SHOCK, de DW5000, kwam in 1983 op de markt. Wat volgde was een ongekend succesverhaal, de G-SHOCK-modellen met hun hoeken en randen werden internationaal het favoriete model van de Urban Youth.

Al snel waren de schokbestendige G-SHOCK-horloges synoniem voor robuustheid, innovatie en multifunctionaliteit. Eindelijk hoefde je je horloge niet meer af te doen als je ging skateboarden of BMX-crossen. Vallen en stoten - geen probleem voor de G-SHOCK. Dagelijks gebruik, sporten of extreme belasting bij outdooractiviteiten - G-SHOCK horloge zijn al bijna 35 jaar betrouwbare allrounders en ideaal in elke situatie. Tegenwoordig heeft G-SHOCK het privilege verdiend om te worden gedragen door mannen die geen grenzen accepteren.


Oprichting van G-SHOCK

Begin jaren 80 was Kikuo Ibe de toonaangevende horlogeontwerper van CASIO. In 1981 richtte hij een projectteam met slechts drie leden op, dat Ibes visie van een onverwoestbaar horloge moest verwezenlijken. Hun inspanningen waren gericht op de verwerkelijking van het Tripe 10-concept. De meest uiteenlopende materialen werden getest; de schokbestendigheid van de eerste prototypen moest aan de zwaarste eisen voldoen. Maar Ibe was nog steeds niet echt tevreden. Zelfs de harde metalen beschermden het digitale binnenwerk onvldoende tegen stoten en andere invloeden van buitenaf. Er volgden maanden van hard werken, waarin het team tot zijn fysieke en mentale grenzen werd gedreven, maar eht doel bleef onbereikbaar...

Rond die tijd keek Ibe naar in het park spelende kinderen en realiseerde zich toen: 'De impact van het neerkomen/stoten van de bal heeft absoluut geen invloed op het binnenste van een stuiterende rubberen bal'. Dit leidde ertoe dat zijn team een horloge met een holle behuizing ontwikkelde, waarbij de module nagenoeg zwevend in de kast werd ondergebracht. De lange en moeilijke testfase duurde bijna twee jaar. Maar nadat op meer dan 200 prototypen de ontwikkeling van de behuizing en verschillende onderdelen continue werden geoptimaliseerd, kwam in 1983 de eerste schokbestendige G-SHOCK op de markt. Revolutionaire ideeën zoals een 'holle' constructie van de behuizing, bescherming aan alle kanten en het omvatten met schokabsorberend materiaal van belangrijke onderdelen vormde de basis van de G-SHOCK Toughness en zorgen voor de schokbestendige constructie die het conventionele denken over horloges geheel zou veranderen en tot de dag van vandaag aan elke G-SHOCK ten grondslag ligt.


De horloges van G-SHOCK

G-SHOCK-horloges overtuigen niet alleen met hun stoere design, maar vooral met technisch raffinement: Van milieuvriendelijke zonneceltechnologie, Bluetooth® tot GPS- en radiotechnologie - G-SHOCK staat sinds jaar en dag voor de modernste technologie.

Een accu met een levensduur van 10 jaar, waterdicht tot 10 bar waterdruk en schokbestendigheid tot 10 meter valhoogte. Dat zijn de drie oorspronkelijke eisen uit het Triple 10-concept. De stabiele vorm en het robuuste design ontstonden door de wens van de ontwikkelaars een onverwoestbaar horloge te maken. Sinds de introductie van de eerste G-SHOCK in 1983 zijn de horloges continu verder ontwikkeld, maar het unieke basisdesign is altijd blijven bestaan. Zo bieden de chique MT-G-modellen naast de hoge mate van exclusiviteit ook de kenmerkende robuustheid van de G-SHOCK. Het kwartsmechanisme van de roestvrij stalen G-SHOCK wordt beschermd door het in de afgelopen 35 jaar continu geperfectioneerde CASIO-dempingssysteem, waaraan het merk G-SHOCK zijn imago als nagenoeg onverwoestbaar horloge dankt. Ook de MR-G-collectie valt op door de luxueuze afwerking; de horloges hebben een behuizing en een band van hoogwaardig titanium, dat van een DLC coating is voorzien en daardoor vrijwel krasbestendig is.

Wereldwijd de exacte tijd
Dankzij de innovatieve GPS-Hybrid-technologie, een combinatie van energiezuinige high-performance GPS-technologie en radiotechnologie (multiband 6), worden twee krachtige systemen voor ijking van de tijd gebruikt. Deze twee systemen vullen elkaar aan en geven dus vrijwel overal ter wereld de juiste tijd aan: Indien beschikbaar ontvangt de G-SHOCK in Europa, Noord-Amerika en Japan en in grote delen van Canada, Midden-Amerika en China automatisch het radiosignaal van de betreffende regio en geeft het de atoomtijd aan. Als deze signalen niet beschikbaar zijn, corrigeert het horloge - ook automatisch - de tijd op basis van GPS-signalen. Uiteraard kan de tijd via beide systemen ook handmatig worden ingesteld.

Automatisch op tijd
Alle radiogestuurde G-SHOCK-horloges hebben een piepkleine antenne, die radiosignalen ontvangt om een nauwkeurige tijdsinstelling mogelijk te maken. De voordelen van radiogestuurde horloges liggen voor de hand: Na instelling op de juiste tijdzone geven de G-SHOCK-horloges altijd de exacte lokale tijd aan. Ze ontvangen radiosignalen in vrijwel heel Europa - veel modellen bovendien ook in Noord-Amerika, delen van Canada en Mexico, in Japan en China. Overschakelen tussen zomer- en wintertijd gaat binnen Europa automatisch.

Milieuvriendelijke energie
De geïntegreerde zonneceltechnologie maakt de robuuste G-SHOCK-horloges compleet: Een onopvallende zonnecel op de wijzerplaat slaat onafhankelijk en milieuvriendelijk zonlicht op en voorziet het horloge zo van stroom. 'Overtollige' energie wordt daarbij in een accu opgeslagen en zo nodig weer vrijgegeven wanneer het horloge in een donkere omgeving is - het ouderwetse vervangen van batterijen behoort hiermee tot het verleden. Het opladen van de accu verloopt automatisch en hoeft niet handmatig te worden geactiveerd. Als het horloge langere tijd in een donkere omgeving is, schakelt het automatisch over op de energiebesparende modus. Daardoor wordt een donkergangreserve van wel 24 maanden gerealiseerd.


Bestel jouw G-SHOCK horloge online

Heb je een G-SHOCK horloge op het oog? Wacht dan niet langer en bestel deze snel en eenvoudig bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag zodat je jouw nieuwe horloge zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies