Verder shoppen AFREKENEN shoppingbag

Pig and Hen

Pig and Hen

Pig and Hen

Het Nederlandse merk Pig & Hen staat voor mannelijke kracht en wilskracht. De prachtige armbanden in deze collectie zijn gemaakt van echt scheepstouw en weerspiegelen deze kracht. Elke armband vertegenwoordigt zijn eigen geschiedenis van ruwe zeevaart. Vertel je verhaal met een van onze Pig & Hen armbanden!

De armbanden van het Nederlandse merk Pig & Hen weerspiegelen de geschiedenis van een echte zeevarende natie. De ongebruikelijke en robuuste modellen zijn gemaakt van echt scheepstouw. Ze belichamen de traditie en fascinatie voor dit materiaal tot op de dag van vandaag. De bijzonder hoge kwaliteit en ongebruikelijke ontwerpen worden steeds populairder.
 

Over Pig & Hen


Pig and Hen is in 2013 opgericht door twee vrienden Dominic Bakker en Rutger Versluis. Alle armbanden van dit merk zijn handgemaakt in Amsterdam en bestaan uit authentieke scheepstouwen. Binnen een paar jaar groeide Pig & Hen uit van een cool idee van twee vrienden tot een zeer populair armband bedrijf.

Zowel de merknaam als het logo lijken willekeurig en cool, maar het verhaal achter Pig & Hen gaat terug tot het begin van de jaren 1600. Nederland beschikte toen over de grootste zeilvloot ter wereld. Zeilers ontdekten nieuwe landen, andere levensstijlen en verdienden geld door over de hele wereld specerijen te verhandelen. Om zich te beschermen tegen ongeluk, tatoeëerden de matrozen een varken en een kip op hun voeten. Dit was om hen van een ramp te redden en hen veilig aan land te brengen, net zoals de kippen en varkens die levend en wel in houten kratten aan land spoelden. Deze mythe is de basis voor Pig & Hen.

De Pig & Hen collecties


De authentieke Pig & Hen collectie weerspiegelt de passie voor de zeevaart en de avonturen die ermee gepaard gaan. De armbanden zijn er in verschillende diktes en elke collectie vertelt haar eigen verhaal. Kijkend naar de namen van de collectie, zijn er geen grenzen aan je verbeelding en je kunt jezelf zien zeilen over de grootste oceanen. De fijn gevlochten scheepskabels zijn zeewaardig, net zo bestendig als staal en gaan een leven lang mee.

Pig & Hen armbanden online kopen


Heeft u een Pig & Hen armband gevonden die je bevalt? Bestel het snel en eenvoudig online bij The Little Green Bag. Wij verwerken de bestelling onmiddellijk en zorgen ervoor dat jouw armband in de kortste tijd aankomt!

The Little Green Bag is officieel dealer van het merk Pig & Hen, waardoor je ervan verzekerd bent dat je altijd een echt product in handen hebt.